A nyár közeledtével sokunkban felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire van itt az ideje egy nagyobb lakásfelújításnak.

A tartós plusz fokok és a kellemes meleg lehetővé teszi a kültéri munkálatokat ugyanúgy, mint a beltérieket, mivel az építő és kötőanyagok jobban száradnak, könnyebben kezelhetőek ebben az évszakban. Ugyanúgy, ezekben az évszakokban szokták megejteni a vízvezetékek, vagy éppenséggel a kényelmi komfort-elektronikák felszerelését is.

A lakásfelújítás kapcsán mindig felmerül a kérdés, hogy egy nagyobb volumenű lépés gyanánt esetleg ablakokat cseréltessünk (a jobb szigetelés érdekében), vagy klimatizáljuk-e az otthonunkat. A döntés mindig nehéz, ám egy megfelelő klímaberendezéssel bizonyosan nem teszünk magunknak rosszat.

Egy gépészetileg jól méretezett és kellően erős klímával épületeinket, irodaházainkat, vagy otthonunkat megfelelően lehet hűteni és fűteni is. Windex folyadékhűtőink segítségével biztos lehet benne, hogy otthona egész évben kellemes hőmérsékletű lesz a belterekben. Termékpalettánkban sokfajta klíma-berendezést megtalálhat, csak szét kell néznie a lehetőségek között.

Egyedi igényeknek megfelelő karosszériával és teljesítménnyel szerelt hőleadók, fan-coilok 5kW teljesítménytől egészen 1mW kapacitásig. Bármilyen otthoni vagy irodai térbe könnyedén felszerelhető Windex hőleadók, melyek segítségével a légterek pára, hő- és friss levegő/légcsere szabályozása egyszerűen megoldható.

Felépítésük szerint a hőleadók az alábbiak szerint kerülnek kialakításra.

A folyadékhűtős rendszerek vizes hőleadó egységei, amelyek egyaránt alkalmasak a fűtési és a hűtési feladatok megoldására egyaránt megtalálhatóak hotelek, panziók vagy akár közintézmények gépészeti megoldásai között is. Irodaterek, vagy akár társasházak felszerelése is könnyen megoldhatóak ezzel a módszerrel.

Legnagyobb erősségük ezeknek a szerelvényeknek a területeken való gyors reagálás a különböző hűtési fűtési igényekre, melyet alacsony felfűtési és lehűtési idővel érnek el. Némileg hátránya a lomha felülethűtésekkel szemben, hogy szükség van a folyamatos levegő mozgatásra, amely hanggal jár.

Fizikai kialakítási lehetőségek lehetnek például lábon álló (ún. parapet), mennyezet alatti, magasoldalfali vagy álmennyezetbe süllyesztett, légcsatornázható rendszerű. Kazettás és mennyezeti kialakítású végegységek fújják a levegőt a beltérbe.

Akármelyik kialakítást választja, a befúvó egységek diszkrét működést biztosítanak. Tervező gárdánk egyedi igények alapján is készítenek felszerelési tervet, az Önnek legjobban megfelelő és rendelkezésre álló lehetőségei alapján.

Legyen akár kisméretű irodaházának klimatizálása, vagy nagyobb gyárterület légbefúvásának kérdése, minket bármikor nyugodtan alkalmazhat, mivel minden kihívásnak eleget tudunk tenni a legkisebbtől a legnagyobbig.