Minden fiatal nagyon várja azt a pillanatot, amikor végre elköltözhet otthonról, és elkezdheti élni az önálló életét. De sokszor azt hiszik, hogy ez egy nagyon is könnyű dolog, pedig azért elég nagy feladatokkal jár. Ezért bizony érdemes lehet egy kisebb lakásba költözniük, mert annak sokkal kisebb a rezsije, így biztosan minden hónapban kifogják tudni fizetni. Így ha ingatlant vagy albérletet nézünk, akkor ne feledkezzünk meg a számokról, mert azok bizony nagyon fontosak.

De az Energiatanúsítvány tökéletes segítség lesz a számunkra, mert a segítségével láthatjuk, hogy milyen az ingatlan energia besorolás.

Végül higgyük el, hogy több szempontból is jobb fiatalon egy kis lakás, hiszen nem kerül sokba havonta fenntartani, és a takarítás sem lesz akkora feladat. Ez a megoldás még akkor is elegendő lesz, ha megismerkedünk valakivel, hiszen két ember is tökéletesen elfér egy kis lakásban. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor nem lehet majd nagyobb lakásunk, de a kezdetekben ne egy három szobás lakásba költözzünk.