Sokan kételkednek abban, hogy a szexhirdetésekben szereplő lányok, akik főiskolásnak adják ki magukat, valóban azok lennének. Vajon tényleg ennyi fiatal lány végzi az erotikus munka valamelyik típusát? Vagy ez csak marketingfogás a részükről, hogy beleírják a hirdetésekbe?

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének vezetője állítja, hogy a masszázsszalonokban rendszeresen összefut diáklányokkal. Vidéki lányok esetében könnyen megérthető. A szüleik az alacsonyabb bérükből nem tudják támogatni a gyereküket, a tandíjat, az albérletet, és a szórakozást is elő kell valahonnan teremteni. Diákmunkákból ezt nem lehet finanszírozni, egyrészt mert kevés van, másrészt mert nem fizetik meg. Megoldást csak az erotikus munka nyújthat, annak aki bevállalja, ezért kötnek ki a diáklányok a masszázsszalonokban, lakásokban, esetleg egy-egy hétre külföldre mennek, vagy van aki eltartsa őket szexuális szolgáltatásokért cserébe.
Általában a szerényebb hostesskedéssel kezdik a lányok, majd annak aki csinosabb felkínálnak általában komolyabb pénzzel járó munkákat is, amiért persze többet is kell nyújtani. Erre általában már nem mondanak nemet, és így szépen lassan eljutnak akár az escort munkáig is. Ez egy lefelé vezető spirál, mert aki egyszer belekóstolt ebbe az életbe, nyilvánvalóan nehezen adja fel. A szép lányokat egyre többet hívják exkluzív, vip partykba, ahol megismerik a tehetős 30+-os pasikat, akik anyagi támogatást nyújtanak az egyetemista lányoknak.

A válság óta a fiatalabb generációknak nincs jövő képe, ezért könnyebben is mond igen egy-egy erotikus munkára, hiszen a pénz itt könnyen jön. Van akinek ez nem okoz gondot, mert olyan személyiség, van aki hamar megtörik. Kiszállni viszont annál nehezebb, mert 4-5x annyit keresnek mint egy magyar diplomás.

Két évvel ezelőtt az egyik francia diákszervezet 40 ezerre becsülte azon egyetemisták számát, akik alkalmi szexmunkásként tartották fenn magukat. Nemrég pedig egy angliai egyetem sokkolta az embereket: tíz év alatt 3 százalékról 25 százalékra nőtt azon egyetemisták száma, akik ismernek a szexiparban dolgozó, tandíjukat ily módon fedező diákokat (BBC). A magyar egyetemek természetesen elbagatellizálják a problémát, mintegy pár százra teszik azok számát, akik erotikus munkát végezhetnek.