Mindenképp fontos, hogy megtegyünk mindent azért, hogy a web oldalink előkelő helyezést érjenek el a találati listákon az egyes keresési kifejezésekre.

Éppen ezért a linképítés az a folyamat, amelyet egyetlen egy profi sem hagy ki a honlapra életéből. Természetesen több fajta úton érdemes elindulni, a social bookmarking is egy olyan terület, amelyet mindenképp érdemes alkalmaznunk egy profi linképítés során. Ezeket az oldalakat magyarul közösségi könyvjelzős oldalaknak nevezzük, hiszen tulajdonképpen ezek is olyan gyűjtő oldalak, mint mondjuk a linkkatalógusok. A magyar nyelvben is az angol megfelelőjét használják a szakemberek, hiszen a számítógépes világ egyik alapja az angol nyelv.

linképítésLinképítés során ezekre az oldalakra is a felhasználók küldik be azokat az oldalakat, amelyet ők maguk értékesnek találnak, pontosan azért, hogy ezt a tényt másokkal is megosszák. A keresőrobotok is felismerik ezeket a linkeket, bár valamennyivel gyengébbnek vélik őket, a normál, magas minőségű linkeknél. De azért pozitív hatással lehetnek a portálunk életére.